Inhaakkalender
Contentkalender

Inhaakkalender en contentkalender, wat is het verschil 

Een inhaakkalender is een specifieke vorm van een contentkalender die gericht is op het plannen van content rond bepaalde gebeurtenissen of thema’s. Zo kan een inhaakkalender worden gebruikt om te plannen hoe een bedrijf inzet op bepaalde feestdagen, zoals Kerst, Valentijnsdag, Dag van de koffie (I like????) en ga zo maar door.

De doelstelling van een inhaakkalender is om relevant te blijven voor de doelgroep en de aandacht te vestigen op bepaalde gebeurtenissen of thema’s.

Een contentkalender is een hulpmiddel om de planning van content te organiseren en te coördineren. Het kan worden gebruikt om te bepalen wanneer bepaalde soorten content gepubliceerd worden, wie verantwoordelijk is voor het maken en publiceren van content en om deadlines te bepalen voor het afronden van contentprojecten. Een contentkalender kan worden gebruikt voor een breed scala aan content, zoals blogposts, social media-berichten, e-mails en andere vormen van online of offline content.

 

Kalender

Het belangrijkste verschil tussen een contentkalender en een inhaakkalender is dus de focus. Een contentkalender is gericht op het organiseren van de planning van content in het algemeen, terwijl een inhaakkalender specifiek gericht is op het plannen van content rond bepaalde gebeurtenissen of thema’s. Een bedrijf kan dus zowel een algemene contentkalender als een inhaakkalender gebruiken om de planning van content te coördineren.